Fysiogym Enschede

Bindweefsel / Periostmassage

 

Door het volgen van nascholingscursussen kan de gediplomeerde sportmasseur meer kennis vergaren en vaardigheden aanleren om sporters, maar ook niet sporters, hierdoor ook beter te kunnen begeleiden.

De cursus Bindweefsel/Periostmassage is een nascholingscursus van de cursus Sportmassage, waar de sportmasseur de kennis vergaart en vaardigheden leert om met speciale technieken in een van te voren opgezette behandelwijze letsels indirect te behandelen via een segmentale benadering 
 

Vanuit de embryonale ontwikkeling zijn alle typen weefsel via segmenten van het ruggenmerg  per segment met elkaar verbonden. Dit gegeven kan de sportmasseur bij langdurige blessures gebruiken om via een Bindweefsel/Periostmassage een chronisch letsel alsnog met succes te behandelen. Dit  door het betreffende segment zodanig te beïnvloeden en te prikkelen, dat het gekwetste weefsel hierdoor positief beïnvloed wordt en weer normaal zal gaan functioneren.

Spierblessures kunnen door de behandeling van bijbehorende dermatomen (huidgebieden) of sclerotomen (botweefsel), die segmentaal verbonden zijn met hetzelfde segment, weer optimaal herstellen.

Chronische problemen door letsels, zoals contusies, luxaties, fracturen en rupturen, die niet of onvoldoende herstellen kunnen op deze manier vaak wel met succes behandeld worden. 

Onder begeleiding van een arts of een specialist kunnen met deze behandelingsvorm ook andere pathologische problemen behandeld worden, zoals ademhalingsproblemen, eczeem, psoriasis, fibromyalgie, ms, enz.
De diepe bindweefsel en fascie technieken kunnen ook met succes als extra intensieve technieken tijdens een sportmassage toegepast worden.

Sporters, die een Bindweefsel/Periostmassage ondergaan, of de technieken tijdens een normale sportmassage behandeling toegepast krijgen, bevestigen veelal dat het effect direct merkbaar is.

Ook  het herstel is sneller voelbaar waardoor de belasting veel vroeger weer kan worden opgevoerd en zij dus ook de prestaties door meer training weer kunnen verbeteren.       


Voor 2011 zijn de volgende lesdata gepland:
10 september
24 september
8 oktober
22 oktober
5 november
12 november examen!

Meer informatie over de cursuus, kunt u vragen via het contactformulier, of te bellen naar:
(053) 4773244

                                                                                                                                 

 

 

© by FysioWork | Webspace