Fysiogym Enschede

Het vak Sportmassage

 

De cursus Sportmassage leidt u op een verantwoorde wijze op tot een sportmasseur/sportmasseuse. Er is geen specifieke vooropleiding vereist om de cursus Sportmassage te kunnen volgen.
Hoewel de benaming sportmassage suggereert dat de beoefenaars alleen in de sport bezig zijn, is dat echt niet het geval. Het werkterrein is zeer divers. We kunnen onderscheid maken tussen de masseur binnen de sport en de masseur buiten de sport.

 

Binnen de sport
Het diploma Sportmassage kan een waardevolle aanvulling zijn voor hen die al beroepshalve in de sport werkzaam zijn, zoals leerkrachten lichamelijke opvoeding, trainers, zweminstructeurs en coaches. Sportmassage kan ook het vertrekpunt zijn om actief te worden op het gebied van sportverzorging. Ook  zijn er actieve sporters die via de opleiding Sportmassage hun kennis van het menselijk lichaam uitbreiden.

Buiten de sport
De kennis van de opleiding Sportmassage kan een waardevolle aanvulling zijn voor schoonheidsspecialistes, pedicuren, podotherapeuten, Caesartherapeuten, verpleegkundigen en dergelijke. Buiten de sport kan de masseur terecht in sportcentra, sauna's, kuuroorden, beautyfarms en vakantieparken. Maar natuurlijk kan de sportmasseur ook vanuit een eigen praktijk werken.

 

 Algemene informatie 

Het cursusjaar loopt van september tot en met juni. In de schoolvakanties wordt geen les gegeven. De cursus start de eerste woensdag van september. Er is elke woensdag les. De lestijden zijn van 19 tot 22 uur. Een lesavond bestaat uit 50% theorie en 50% praktijk.

Tijdens de lessen wordt, om praktische redenen, aangeraden sportkleding te dragen.
De cursus omvat de volgende onderdelen:
- Sportmassage(technieken)
- Anatomie
- Fysiologie
- Functieonderzoeken van spieren en gewrichten
- Tapen en Bandageren
- Sporthygiëne
- Eerste hulp bij sportongevallen
- Geschiedenis en organisatie  

 

Meer informatie over de cursuus, kunt u vragen via het contactformulier, of te bellen naar:

(053) 4773244

© by FysioWork | Webspace